Kokëdhima dhuron 500 tituj librash për bibliotekën e qytetit

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Në kuadrin e muajit të letërsisë në bibliotekën e qytetit të Fierit është zhvilluar një aktivitet kushtuar këtij evenimenti të rëndësishëm. Ajo që është për të shënuar në këtë ditë ishte gjesti human që sipas drejtoreshës së kësaj biblioteke do të hyjë në historinë e këtij institucioni për vetë faktin se është donator i dytë në gjithë jetë gjatësinë e saj 65 vjeçare.

Bëhet fjalë për dhurimin e 500 tituj librash në gjuhë të huaj nga familja Kokëdhima dhe pikërisht nga Brixhilda Kokëdhima, e cila ka shënuar numrin më të madh të dhurimit të librave gjatë 65 vjetëve është shprehur në fjalën përshëndetëse drejtoresha e kësaj biblioteke. Disa prej titujve të dhuruara I pranishëm në këtë aktivitet ndodhej gjithashtu edhe Koço Kokëdhima si dhe dhjetra qytetarë të Fierit dhe e nxënës shkollash. Gjithashtu i pranishëm ka qenë edhe kryetari i bashkisë Fier, Z. Baftjar Zeqaj.

Në fjalën e saj znj. Kokëdhima është shprehur që ky është një vendim i përbashkët me bashkëshortin e saj se këto libra janë të bibliotekës së tyre familjare. Kryetari i Bashkisë z. Baftjar Zeqaj në fjalën e tij ka falënderuar këtë gjest human duke e falënderuar përzemërsisht Brixhilda Kokedhimën për këtë kontribut të rëndësishëm për kulturën Fierake. Ndërsa në fjalën e tij z. Koço Kokëdhima ka theksuar ndër të tjera se libri është miku më i shtrenjtë në familjen e tyre dhe se ka kënaqësinë që t’ua dhurojnë qytetarëve fierakë të cilët janë mjaft artdashës dhe arsimdashës.

 

 

Fieri.com / Kristaq Thana

 

Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (0 postuar)

total: | displaying:

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
0