Arben Alliaj

Bashkim Alushi - sukses ne Itali

Bashkim Alushi - sukses ne Itali

Ne 13 Mars ne  oren 20.00 ne sallen e Tavernelleve ne Ankona te Italise Piktori fierak Bashkim Alushi ,antar i akademise se arteve europiane hapi
image

Njerëz të thjeshtë, shembuj qytetarie

Historia i ka dhënë çdo qyteti një rol të caktuar dhe brenda tij nënrole, të cilat i kanë “luajtur”: grupe, familje, apo individë të caktuar. Edhe qytetit të Fierit gjatë historisë së tij të re nuk i kanë munguar protagonistët e shumtë. Midis tyre do të përmendim edhe djemtë e brezit të parë të familjes Bego, të cilët në thjeshtësi dhe pa bujë kanë dhënë kontributin e tyre qytetar në zhvillimet e shoqërisë fierake....
Lexoni me shume
image

“Brigada C”: Apolonia ka mbështetjen tonë

Grupimi i tifozërisë fierake, “Brigada C”, beson se ekipi mund ta arrijë objektivin për në Europë....
Lexoni me shume
image

Ajet Gërguri bashkon politikën

Ditën e Shtunë në datën 27 Shkurt, Këshilli Bashkiak i qytetit të Fierit, Biblioteka Publike, Shoqata atdhetare Kosova dhe Shoqata e Historianëve, organizuan ceremoninë e publikimit të pllakatit me emrin e Patriotit Demokrat Ajet Gërguri, njërës prej rrugëve të qytetit. Në ceremoninë e zhvilluar në orën 1000 zhvilluar në lagjen Kastriot morrën pjesë anëtarë të Këshillit Bashkiak, intelektualë, nxënës të shkollave dhe familjarë të familjes së Ajetit. ...
Lexoni me shume
image

Pal Nikollë Marku gjurmë e pashlyer në kujtesën e brezave

Pal Nikollë Marku, formon në opinionin e sotëm të brezave, një raport të harmonizuar midis individit dhe shoqërisë, i cili përmban brenda vetes enigmën e një pyetjeje të përgjithshme, për secilin nga ne. Cili ishte ky njeri që ka gëzuar gjithë jetën, pa ekuivok statusin e një personi të veçantë e të dallueshëm midis ç’do rrethi social? Cili ishte kontributi i tij shoqëror që konvertohet sot në vlerë të çmuar, e që na josh të gjithëve duke fituar mirënjohjen e të gjithëve? ...
Lexoni me shume
image

Bardhosh Gaçe ose krenaria estetike letrare shqiptarë

     Vitet të mësojnë shumë, por ditët nuk e dinë këtë. Prof. dr. Bardhosh Gaçe është një nga njerëzit shqiptarë më me personalitet, më me integritet. Krenar,...
Lexoni me shume