Indrit Sulaj

Vjedh kengen e Nino D’Angelos

Vjedh kengen e Nino D’Angelos

Tashme nuk eshte i pari rast qe denoncohet ne faqet e gazetes tone fenomeni i kengeve te vjedhura nga autore te njohur boterore. Dy rastet
image

Recete Gatimi: Mish vici sirloin me piperka

Lexoni me poshte receten e gatimit per kete pjate te mrekullueshme me mishe vici, larmishmeri piperkash dhe piper...
Lexoni me shume

92 vjet më parë 10 Dhjetor 1916-2008

KRAHINA “AUTONOME” E KORÇËS, FITORE E SHËNUAR E LËVIZJES PATRIOTIKE SHQIPTARE. Nga: APOSTOL BITRAKU...
Lexoni me shume
image

Kooperimi socialist

Bujqesia filoi zhvillimin e saj ne vitet 50 te shekullit XX. Tipet e ekonomive qe u zgjodhen nga politika ekonomike e shtetit ishin: ndermarrjet bujqesore te tipit socialist1 dhe kooperativat bujqesore. Per nje kohe te shkurter (10–15 vjeçare) me to qendroi dhe prona e vogel private ne bujqesi. Me tej u kalua ne reformime te ndryshme, ne bashkim – zmadhimin e kooperativave, krijimin e kooperativave te tipit te larte, tufezimin e oborrit kooperativist etj. Ekonomite Bujqesore drejtoheshin nga nepunes shteterore dhe ne to punonin punonjes me pagese. Ndryshe qendronte problemi i organizimit te kooperativave bujqesore. Ato kishin siperfaqe toke me te medha se fermat shteterore. ...
Lexoni me shume
image

Arsimi, kultura, sporti

Arsimi ne rrethin e Fierit u zhvillua veçanerisht ne vitet 50 te shekullit XX. Direktiva te veçanta per te shtroi “Konferenca e punonjesve te arsimit” e cila u mblodh ne Tirane ne datat 6 – 7 gusht 1955. Strategjia e hartuar kerkonte te arrinte objektivat e saj sipas slloganit mesim-pune-kalitje. ...
Lexoni me shume
image

Organizimi shteteror dhe zhvillimi Demografik

Ne vitin 19581 sipas ndarjes se re administrative te Republikes Popullore te Shqiperise vendi u nda ne 26 rrethe (1958 – 1992)2. Njeri prej tyre ishte dhe rrethi i Fierit me nje siperfaqe prej 1175 km2....
Lexoni me shume
Author info
Indrit Sulaj Fieri.com - Portali Fierak Online
Navigate archive