Fieri: Hapet zyra per sistemimin dhe informimin e emigranteve te kthyer ne shqiperi

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Rikthimi i emigranetve per te siguruar nje vend pune dhe mundesi jetese ne Shqiperi, eshte pare me prioritet nga politikat vendase. Keshtu, tashme ne cdo qytet jane hapur qendrat e informimit per emigrantet, te cilet kane vendosur tashme te lene shtetet fiqnje per shkaqe ekonomike.

Edhe prane drejtorise se punes ne Fier eshte celur ky sportel ndersa ofrohen sherbimet per te cilat shfaqin interes vete emigrantet. “Ne baze te nje ristrukturimi eshte celur zyra per sistemine informimit te emigarnteve edhe ne qytetin e Fierit. Ne japim mundesi qe cdo shtetas qe do te punesohetd he jetoje ketu te riintegrohet duek njohur proceduren ligjore dhe hapat ku duhet et ec. Deri tani eshte vene re nje tendence ne rritje e atyre qe kane lene vendet fqinje pasi kane humbur atje vendet e punes.”-ka vijuar specialistaj e kesaj zyre. Deri tani jane rreth 36 emigrante te cilet jane ktheyr me familjet e tyre dhe qe jane regjistruar prane kesaj zyre. Ne sherbimet qe ofrohen jane kryesisht informaciionet mbi strehimin, punesimin, shendetesine, informacione pra, mbi te gjitha sherbimet publike dhe private ne perputhje me nevojat e secilit emigrant.

 

Fieri.com / Majlinda Rama

 

Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (0 postuar)

total: | displaying:

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
0