AK: Të hapen shkolla shqipe për emigrantët, rrezik asimilimi

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Aleanca “Kuq e Zi” ka kërkuar sot ndërtimin e shkollave shqipe në vendet ku jetojnë dhe punojnë emigrantët shqiptarë. Përmes një letre drejtuar Ministrisë së Jashtme të Shqipërisë dhe Kosovës, Aleanca ngre shqetësimin se po rrite rreziku i asimilimit të emigrantëve pasi fëmijët e emigrantëve shqiptarë nëpër botë po humbasin gjuhën e tyre.

Aleanca u ka kërkuar dy ministrive të krijohet një buxhet i ri për ndërtimin e shkollave shqipe ndërsa ka shtuar se shteti duhet t`i mbrojë shqiptarët kudo që ata ndodhen.

Aleanca " Kuq e Zi" gjithashtu ka theksuar se vetëm në Greqi janë 1 milionë shqiptare, në Turqi së paku 2 milionë shqiptare e kosovare si e qindra të tjerë ndodhen nëpër Europë. Më tej Aleanca thekson se dhe një vend si Greqia që është përfshirë nga kriza ekonomike, sërish gjen fonde të financojë shkollat greke në Shqipëri. Aleanca kërkon që shteti të respektojë nenin 8 të Kushtetutës e të marrë masa për këtë kategori që po harrojnë shqipen dhe nuk ua transmetojnë dot brezave.

 

Burimi Informativ: News 24Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (0 postuar)

total: | displaying:

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
0