"Zhvishet" Presidenca.

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Që nga sot Presidenca nuk do të ketë më kangjellat e larta rrethuese të oborrit që kemi parë çdo ditë, por do të jenë të përgjysmuara, duke ofruar një pamje më të plotë të godinës. Në shtator të 2013, kryeministri Rama largoi kangjellat rrethuese të godinës së kryeministrisë. Por prerja e kangjellave të Presidencës, ditën e sotme ka bërë që të reagojnë para medias Artan Shkreli dhe Artan Lame. Sipas Lames, reagimi i tyre vjen në emër të “Forumit për Trashëgiminë”, pasi “janë monument kulture” dhe ky është "një akt barbar".

Artan Shkreli dhe Artan Lame në emër të "Forumit të Trashëgimisë Kulturore" i bënë thirrje kreut të shtetit Bujar Nishani të pengojë këtë veprim, ndërsa bënë me dije se për prishjen e rrethimit duhet të ishte njoftuar Instituti i Monumenteve, pasi ky objekt përmban vlera historike e monumentale.

 Lame thotë se "prishja e kangjellave sjell shkatërrim të një objekti që përmban vlera historike dhe monumentale".“Presidenti besoj se nuk e di që po shkatërrohet. Është zgjedhur dita e Shtunë dhe pasi u shkatërrua një pjesë, po hiqet dhe rrethimi vetë.Nëse duhej hequr rrethimi duhej drejtuar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, që ka në mbrojtje aksin e bulevardit”, tha Shkreli.

 Ai i bëri thirrje Këshillit Kombëtar të Restaurimit dhe ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro që të reagojnë, pasi është “ndërhyrje precedente, që bëhet në bulevard e shkatërrojnë një rrethim, që nuk di çfarë t'i them veçse barbari. Është ulur injoranca këmbëkryq, ndërhyhet për të hequr pjesë të objektit që janë me leje dhe pjesë e arkitekturës”, vijoi ai.

Ndërkaq, Lame ka sqaruar se nuk mund të veprohet njësoj si me Kryeministrinë, pasi rrethimi i godinës u hoq për ta kthyer atë në identitet, ndërsa Presidencës, sipas tij, po i dëmtohet identiteti.

“Dua që sot që Presidenti i Republikës, që me siguri e merr vesh këtë prononcim, të pengojë shkatërrimin e kangjellave”.

 Ndërsa Artan Lame ka theksuar se rrethimi nuk ishte kalbur, por “është e verifikueshme që rrethimi është i shëndoshë si gjashtë dekada më parë. Ne flasim në emër të ‘Forumit për trashëgiminë’. Ne po i bëjmë namim kryetarëve të komunave e bashkive kur prishen kangjellat e shtëpive private, ndërsa këtu prishen kangjella historike, pjesë monumentale. Këtu ka qenë ish-ambasada sovjetike, ka një histori të tërë. Nuk mund të prishet vetëm se dikush ka vendosur të heqë kangjellat”, vërejti Lame.

fieri.com

Që nga sot Presidenca nuk do të ketë më kangjellat e larta rrethuese të oborrit që kemi parë çdo ditë, por do të jenë të përgjysmuara, duke ofruar një pamje më të plotë të godinës. Në shtator të 2013, kryeministri Rama largoi kangjellat rrethuese të godinës së kryeministrisë. Por prerja e kangjellave të Presidencës, ditën e sotme ka bërë që të reagojnë para medias Artan Shkreli dhe Artan Lame. Sipas Lames, reagimi i tyre vjen në emër të “Forumit për Trashëgiminë”, pasi “janë monument kulture” dhe ky është "një akt barbar".

Artan Shkreli dhe Artan Lame në emër të "Forumit të Trashëgimisë Kulturore" i bënë thirrje kreut të shtetit Bujar Nishani të pengojë këtë veprim, ndërsa bënë me dije se për prishjen e rrethimit duhet të ishte njoftuar Instituti i Monumenteve, pasi ky objekt përmban vlera historike e monumentale.
 
Lame thotë se "prishja e kangjellave sjell shkatërrim të një objekti që përmban vlera historike dhe monumentale".

“Presidenti besoj se nuk e di që po shkatërrohet. Është zgjedhur dita e Shtunë dhe pasi u shkatërrua një pjesë, po hiqet dhe rrethimi vetë.
Nëse duhej hequr rrethimi duhej drejtuar nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, që ka në mbrojtje aksin e bulevardit”, tha Shkreli.
 
Ai i bëri thirrje Këshillit Kombëtar të Restaurimit dhe ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro që të reagojnë, pasi është “ndërhyrje precedente, që bëhet në bulevard e shkatërrojnë një rrethim, që nuk di çfarë t'i them veçse barbari. Është ulur injoranca këmbëkryq, ndërhyhet për të hequr pjesë të objektit që janë me leje dhe pjesë e arkitekturës”, vijoi ai.

Ndërkaq, Lame ka sqaruar se nuk mund të veprohet njësoj si me Kryeministrinë, pasi rrethimi i godinës u hoq për ta kthyer atë në identitet, ndërsa Presidencës, sipas tij, po i dëmtohet identiteti.

pritet rrethimi i presidences
(Në foto: Prerja e rrethimit të Presidencës, foto, A.Çakshiri/Shqiptarja.com) Foto të tjera

“Dua që sot që Presidenti i Republikës, që me siguri e merr vesh këtë prononcim, të pengojë shkatërrimin e kangjellave”.
 
Ndërsa Artan Lame ka theksuar se rrethimi nuk ishte kalbur, por “është e verifikueshme që rrethimi është i shëndoshë si gjashtë dekada më parë. Ne flasim në emër të ‘Forumit për trashëgiminë’. Ne po i bëjmë namim kryetarëve të komunave e bashkive kur prishen kangjellat e shtëpive private, ndërsa këtu prishen kangjella historike, pjesë monumentale. Këtu ka qenë ish-ambasada sovjetike, ka një histori të tërë. Nuk mund të prishet vetëm se dikush ka vendosur të heqë kangjellat”, vërejti Lame. - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/bujar-nishani-pret-kangjellat-e-presidenc-s--lame-skandal-200950.html#sthash.ZnBpzNqm.dpuf
Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (0 postuar)

total: | displaying:

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
5.00