Tag: merr

total: 9 | displaying: 1 - 9
image

Historia e Shqipërisë e filmuar

Shfaqet premierë në Tiranë dokumentari "Shqipëria vendi përballë", prodhim i Istituto Luce dhe Fox Channels. Komentojnë Morozzo della Rocca, Ismail Kadare, ndërsa ish- presidenti italian Ciampi tregon përvojën si ushtar në Shqipëri....
Lexoni me shume
image

Historia e nje ushtaraku qe u rikthye ne jete rastesish nga helmimi i nje burimi uji ne token Jugosllave!

Historia e nje ushtaraku  qe u rikthye ne jete rastesisht nga nje helmim  qe erdhi nepermjet nje burimi uji nga toka e ishe Jugosllavise ku ...
Lexoni me shume

Kenga Labe dhe historia e saj mijevjecare

Qëllimi i këtij shkrimi, nuk është  një analizë e thjeshtë për këngët e bukura labe. Shkrimin do ta çtjerrim nga shtëllunga e gjatë duke filluar...
Lexoni me shume
image

Historia e Fierit nder vite!

Materiali i Publikuar ne Fieri.com mbi "Historine e Fierit" eshte shkruar nga historian Ilirian Gjika. Ne kete informacion te vlefshem historik do te gjeni te...
Lexoni me shume
image

Veshtrim fiziko – gjeografik

Rrethi i Fierit perben njeren nga 36 ndarjet territoriale te Republikes se Shqiperise te quajtura rrethe. Ai shtrihet ne rajonin perendimor te vendit duke zene...
Lexoni me shume
image

Ne driten e zbulimeve arkeologjike (Paleoliti)

Gjurmet me te vjetra te njeriut parahistorik ne treven e Fierit jane zbuluar ne stacionet 1 dhe 2 te Kryegjates dhe ne ate te Portezes1....
Lexoni me shume
image

Neoliti

Vendbanim i neolitit eshte stacioni i Cakranit. Vendbanimi i perket periudhes se neolitit te mesem,2 ne te cilin u bene ndryshime te rendesishme ekonomike-kulturore. Nje...
Lexoni me shume
image

Historia e Kishes se Kurjanit

Kurjani eshte nje fshat i cili ben pjese ne Komunen me te njejtin emer dhe qe ndodhet ne pjesen juglindore te rrethit te Fieri, aty...
Lexoni me shume

Historia e Vatikanit, si u ngrit perandoria shpirterore

Aty ku ra nje perandori, u ngrit nje tjeter perandori. Por, nese e para ishte perandori lufte e pushteti ushtarak, e dyta ishte nje perandori...
Lexoni me shume
total: 9 | displaying: 1 - 9

Hyni