Plazhi i Semanit large funksionimit per kete sezon veror

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Ndryshe nga vitet e meparshme plazhi public I Semanit kete sezon veror kur na dnajne edhe pak dite nga celja e tij eshet shume large gadishmerise per te pritur plazhistet. I ndodhur vetem 18 km large qendres Fier plazhi keto vitet e fundit frekuentohej shume nga banoret e zonave por edhe nga Fieri, Ballshi, Kucova, Berati etj.

Kur na dnajne edhe pak dite nga celja e sezonit turistik ndotja eshet prezente sin e uje ashtu edhe ne brezin ranor te tij ndetrkohe q emungon infrastruktura, uji I pijshem, kanalizimet e ujrave te zeza si dhe ngritja e nje qendre shendetesore per rast urgjencash mbeten ende plane ne letra. Perball kesaj situate drejtoria e sherbimit paresor ne fier u ka lene afate per disiplinimin e vijes bregdetare njesive vendore deri ne fund te kuajit Maj per perfundimin dhe berjen gati per fillimin e sezonit turistik veror.

Shpetime Kalemi qe eshte edhe pergjegjese prane DSHP-se Fier pohon per bashkerendimin e punes mes ketij institucioni dhe njesive vendore por pohon edhe per masat disiplinore ndaj kryekomunareve neqoftese nuk zbatojne porosite e lena prej institucionit qe ajo perfaqson. Nga ana tjeter kryekomunari I Topojes Arben Vojo pranon gjendjen aktuale ne te cilen eshte bregdeti i Semanit qe shtrihet ne nje gjatesi bregdetare prej 4 km.

Vojo pohon se present duhet te jete me kontributin e saj edhe kompania Albpetrol e cila eshte nje nga ndotesit kreyesore te ketij bregdeti. Sipas Vojos nje vit me pare ka pasur edhe banore te komune sapo edhe te fierit te cilet nxoren lejet perkatese per locale provizore gje qe I dhe shume here me teper gjalleri dhe frekuenstim ketij bregdeti. Nje vit me pare bregdeti I Semanit u popullua nga pushuesit cdo dite , por popullimin me te madh ai e arrinte ne ditet e fundjaves. Nga te dhenat e mara prane komunes Topoje e cila kishte vendosur edhe nej tra ku cdo autobus pagonte takse 500 leke, furgoni 300 leke dhe autoveturat 200 leke cdo dite ate e frekuentonin rrethe 7 mije deri ne 8 mije pushues nderkohe qe ne tre ditet e fundit te javes numuri I pushuesve I kalonte te 15 mijet ne dite.

 

Fieri.com / Xhemil Beharaj

 

Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (1 postuar)

avatar
Ylli Dema 29 May, 2012 04:39:51
Kam kaluar pjesen me te madhe te beharit te vitit te kaluar na plazhin e Semanit. Jam kenaqur me te vertete. Deti ka qene i paster, rera e paster dhe plazhi kishte nje gjalleri me lokale te sistemuare dhe me cadra dhe zhezlone per pushuesit. Jam dakord me komunen e topojes qe mban 50 lek kur hyn per autoveturat, por ajo shume lekesh qe mblidhet te perdoret per heqjen e plehrave nga zona e plazhit dhe jo te lihen ne zonen e kripores e cila ne muajin Shtator kthehet ne lagune dhe keto plehra demtojne peshqit dhe gjene e gjalle. Kam nje sugjerim per rrugen e vjeter te pishat e cila duhet te zgjerohet dhe te riparohet pasi eshte jashte normave teknike te rrugeve. Shpresoj qe te jete ky vite me mire akoma se viti i kaluar. Fieraket s'kane pse te shkojne per dite ne Vlore apo Rradhime kur vene ne Seman per 18-20 minuta. Vlora te jete si variant i dyte qe njerzit te shkojne te kalojne ne ato brigje te bukura per variacion dhe per tu larguar ndonje dite nga plazhi me rere.
total: 1 | displaying: 1 - 1

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
0