Ushqimi qe na mbron nga infrakti.

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Çdo 200 gramë fruta të konsumuara çdo ditë reduktojnë rrezikun e infarktit në masën 32%, ndërsa për çdo 200 gramë perime të ngrëna në ditë rreziku i infarktit vogëlohet në masën 11%.

Sipas një studimi të Universitetit të Quingdao, në Kinë i publikuar në revistën shkencore “Stroke”, veçohet roli që luajnë frutat dhe perimet në parandalimin e infarktit.

Studimi vlerësoi rezultatet e 20 studimeve të kryera në 20 vitet e fundit, bazuar në 760 mijë njerëz nga shtete të ndryshme të botës, të cilët kishin kaluar infarkt.

Drejtuesi i studimit Yan Qu, thotë se, “Faktori mbrojtës është universal si për meshkujt edhe për femrat pavarësisht moshës së tyre. Vitaminat dhe mineralet që përmbajnë frutat dhe perimet janë të pazëvendësuesjme për zhvillimin e faktorëve mbrojtës.

fieri.com

Shtoni ne: Add to your del.icio.us | Digg this story | technorati | Post to Myspace | Add to Facebook | Googlize this post! | Add to Windows Live | Add to Netvouz! | Save to Newsvine! | Bookmark with Onlywire | Reddit this | Add to Yahoo MyWeb | Spurl This! | Add to Linkatopia | Add to MyLinkVault | Add to Squidoo | Add to Searchles! |

Subscribe to comments feed Komente (0 postuar)

total: | displaying:

Shkruani nje koment

VINI RE! - Komentet e publikuara ne Fieri.com jane subjekt i ndryshimit edhe/ose fshirjes totale nese permbatja tyre cenon direkt apo indirekt figuren e autorit perkates se materialit te botuar. Gjithashtu cdo sharje, ofendim, fjalor vulgar apo edhe me teper, mund te sjell si pasoje edhe deri ne bllokim vizual te IP se kompjuterit tuaj per te vizituar faqet e Fieri.com!
  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe lexoni ne figuren e me poshteme:

Captcha
  • email Email nje shoku
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tags
No tags for this article
Rate this article
5.00